Influenzaen huserer i hovedstadsregionen

Både akuttelefonen 1813 og lægevagten i hovedstadsregionen har de seneste to døgn haft en væsentlig stigning i henvendelser med influenza-lignende sygdom. Og antallet af positive influenza-podninger er steget gennem den sidste uge, ligesom der formentlig også er andre luftvejsvira i cirkulation.

- Vi oplever en stigning i henvendelser af influenzaramte borgere. Det kan give lidt telefonkø hos 1813 og lægevagten – og så er det selvfølgelig drønærgerligt, hvis man bliver ramt lige her til Jul, siger Jens Lundgren, der er formand for Influenza-udvalget i Region Hovedstaden.

Varsel til borgere med nedsat immunforsvar
Influenzavarslet er fortrinsvist rettet mod særligt udsatte borgere, som i forvejen har nedsat immunforsvar. Disse bør henvende sig til læge med henblik på podning og evt. medicinsk behandling. Den øvrige del af befolkningen med influenzalignende sygdom skal ikke henvende sig til lægen, med mindre symptomerne fortsat forværres 3-5 dage efter symptomdebut.

Tag almindelige forholdsregler
- Influenzaen er kun farlig for folk, der i forvejen er syge. Men det er klart, at vi alle bør tage almindelige forholdsregler for at undgå smittespredning – såsom at undgå at nyse på andre, vaske hænder og blive i sengen til man er helt rask, siger Jens Lundgren.

Situationen følges løbende af Region Hovedstaden og som normalt af den nationale influenzaovervågning.
 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip