Per Ingdal stopper i Aller

Skrevet af admin

20/06/2014

Mest læste i dag

Den omfattende skandale om sladderbladets Se og Hørs metoder får fredag endnu et hoved til at rulle. Per Ingdal trækker sig som udgiverdirektør i Aller Media i kølvandet på Se og Hør-skandalen, oplyser Aller.

Per Ingdal siger, at han forlader posten med stort vemod:

- Men de seneste ugers afsløringer af Se og Hørs arbejdsmetoder har blotlagt, at der er blevet brugt journalistiske metoder på Se og Hør, som jeg i min egenskab af udgiverdirektør ikke kan stå inde for.

- Når jeg samtidig har været konstitueret chefredaktør for Se og Hør i en kort del af den periode, hvor metoderne er blevet brugt, må jeg påtage mig min del af ansvaret. Dette gælder, selvom jeg ikke var vidende om, at disse metoder blev anvendt, siger han i en meddelelse.

Per Ingdal blev sendt på en planlagt barselsorlov nogle uger før tid den 6. maj 2014, og han vender altså ikke tilbage til sin topstilling.

Aller Media har iværksat en uvildig undersøgelse, der skal kortlægge, hvad der er sket på Se og Hør. Per Ingdal har ikke læst konklusionerne endnu, siger han, men de er heller ikke afgørende for hans beslutning, lyder det.

- Det afgørende er, at jeg med min beslutning tager min del af ansvaret for, hvad der er foregået i Aller Media A/S inden for mit ansvarsområde, siger han.

Administrerende direktør i Aller Media, Pål Thore Krosby, er enig i, at beslutningen er den rigtige for begge parter, selvom han samtidig er ked af, at en "så loyal, engageret, dygtig og central person i Aller forlader sin stilling," lyder det i pressemeddelelsen.

Per Ingdal har været ansat i Aller Media i 22 år, og har gennem de seneste 12 år været en del af direktionen.

/ritzau/