Ingen afgørelse da Ryanair-aktion var i Arbejdsretten

Der kom ingen endelig afgørelse i Arbejdsretten torsdag eftermiddag om, hvorvidt det var ulovligt, da omkring 50 lufthavnsansatte onsdag samlede sig foran et Ryanair-fly i Københavns Lufthavn og forhindrede det i at lette.

Det fortæller Leo Lybæk, der er afdelingsleder i LO, umiddelbart efter retsmødet.

- Det var et forberedende retsmøde i dag, så parterne fremlagde deres synspunkter, men der var ikke nogen endelig afgørelse, siger Leo Lybæk efter dagens sagsbehandling uden at oplyse konkret om de nærmere detaljer ved retsmødet.

Ryanair har torsdag via sin danske advokat indbragt en stribe store danske fagforbund for Arbejdsretten. Der er tale om HK/Danmark, 3F, Serviceforbundet, Dansk Metal og Blik- og Rørarbejderforbundet.

Det eneste resultat af torsdagens sagsbehandling i Arbejdsretten var, at LO i en tilkendegivelse siger, at deres medlemmer ikke må "iværksætte kollektive kampskridt", inden Arbejdsretten har afgjort spørgsmålet om hovedkonfliktens lovlighed.

LO og de øvrige fagforbund har hele tiden opfordret til, at deres medlemmer forholder sig i ro, indtil man ved, om konflikten er lovlig.

- Vi tager afstand fra det, der skete ude i lufthavnen onsdag og opfordrer vores medlemmer til at opføre sig ordentligt, siger kommunikationschef i LO, Kenneth Thue Nielsen, efter retsmødet.

Michael Møller Nielsen, der er Ryanairs danske advokat, ville ikke kommentere sagen efter mødet.

- Jeg er meget påpasselig med at udtale mig om, hvad der er foregået, og da jeg ikke har fået nogen yderligere instruktion fra Ryanair, så må jeg henvise til deres presseafdeling, siger han.

Fagforbundene har nu indtil 24. marts til at komme med et svarskrift på Ryanairs beskyldninger om en ulovlig blokade. Torsdag 26. marts vil sagen komme for Arbejdsretten.

Det er samme dag som det første forberedende retsmøde i sagen om hovedkonfliktens lovlighed. Her ventes Arbejdsretten at komme med en dato for, hvornår retten beslutter, om en konflikt mod Ryanair er lovlig.

Det Ryanair-fly, der torsdag eftermiddag ankom fra Dublin til Københavns Lufthavn klokken 15.05, kom planmæssigt på vingerne igen kun få minutter efter den planlagte afgang klokken 15.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip