Ingen danskere blandt de sårede og dræbte i Ankara

Ingen danske statsborgere er kommet noget til ved lørdagens terrorangreb i Tyrkiets hovedstad, Ankara, der har kostet 86 mennesker livet.

Det skriver den danske ambassade i Tyrkiet på sin hjemmeside.

Ambassaden har kontaktet de danskere, der har registreret sig på "danskerlisten" for Ankara, og det er lykkedes at få kontakt til samtlige registrerede. Alle er i god behold, skriver ambassaden.

De tyrkiske sundhedsmyndigheder har også oplyst over for ambassaden, at der blandt de dræbte og tilskadekomne, som er bragt til hospitaler i Ankara, ikke er danske statsborgere.

Det var ifølge myndighederne to eksplosioner, der kom meget tæt på hinanden, og som ramte nær den centrale banegård i den tyrkiske hovedstad.

Ifølge Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, er der meget kraftige tegn på, at angrebet blev udført af to selvmordsbombere.

Tv-stationen CNN Turk rapporterer, at eksplosionerne indtraf kort før en planlagt fredsmarch, hvor demonstranter ville protestere mod konflikten mellem staten Tyrkiet og kurderne i den sydøstlige del af landet.

Angrebet i Ankara kommer på et tidspunkt, hvor sikkerheden i forvejen er skærpet i Tyrkiet, der den 1. november holder parlamentsvalg.

Samtidig er konflikten mellem den tyrkiske regering og den kurdiske organisation PKK blusset op med voldshandlinger igen.

Fredsprocessen ser ud til at være brudt endegyldigt sammen. Frem til juli i år var der ellers to år med våbenhvile.

Foreløbig har ingen taget skylden for lørdagens angreb. Premierminister Davutoglu siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Islamisk Stat, militante fra den forbudte kurdiske bevægelse PKK og det venstreorienterede parti DHKP-C er potentielle mistænkte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip