Ingen DBU-krav om VM-kvalifikation til Åge Hareide

Dansk Boldspil-Union (DBU) har ingen krav til den kommende fodboldlandstræner, Åge Hareide, om, at han skal kvalificere landsholdet til VM i Rusland i 2018.

Sådan lyder meldingen fra DBU-direktør, Claus Bretton-Meyer, efter at den 62-årige nordmand torsdag blev præsenteret på en toårig kontrakt som Morten Olsens afløser.

- Vi har lavet en kontrakt på, at han skal skabe de bedst mulige resultater. Han skal gøre alt for at få os til VM i Rusland, siger Bretton-Meyer.

- Men jeg må erkende, at i fodbold kan man ikke få alt, hvad man peger på. Vi stiler efter at kvalificere os, men jeg kan ikke give en tilbagemelding på det før bagefter.

- Vi var stærkt skuffede over, at det ikke lykkes at komme med til EM næste sommer. Det var et succeskriterium, og det er det også her, fortæller DBU-direktøren.

Spørgsmål: Kan man forestille sig, at Hareide kan være en succes og få forlænget sin kontrakt uden at komme til VM?

- Det er for tidligt at sige noget om nu.

For flere uger siden bekræftede Hareide, at han var blandt kandidaterne til jobbet som dansk landstræner. Dengang var han træner i svenske Malmö FF, som han to år i træk har ført til gruppespillet i Champions League.

Udmeldingen fik straks flere danske kommentatorer til at kritisere DBU for muligvis at hyre en nordmand, men Bretton-Meyer tror, at DBU har ansat den rigtige.

- Jeg vil sige, at lade os se, hvad der sker.

- Jeg oplever ikke Åge som nordmand, men i den grad som værende en international person med stort udsyn, international erfaring og resultater og en mand med stor indsigt i dansk fodbold, siger direktøren.

- Nu skal han vinde den danske befolkning.

- Og dernæst skal han hurtigt sætte sig ind i spillerne, få samtaler med holdet og finde ud af, hvordan han skal drive det, siger Bretton-Meyer.

Den tidligere Malmö FF-træner er ansat per 1. marts. Hans første opgave bliver sidst i marts, når Danmark skal spille en venskabskamp mod en endnu ukendt modstander.

Den første vigtige opgave bliver 4. september, når Danmark åbner kvalifikationen hjemme mod Armenien frem mod VM i 2018.

/ritzau/

 

Dagens Gossip