Ingen grund til charterfrygt: Flyver uden om Ukraine

Skrevet af admin

|

17/07/2014

Dagens topnyheder

Et fly med charterturister på vej til Antalya i Tyrkiet måtte ud på en lille omvej torsdag. Da det blev kendt, at et passagerfly var blevet skudt ned over Ukraine, reagerede flyselskabet Thomas Cook Airlines nemlig med det samme.

Flyet, der havde kurs mod ukrainsk luftrum, blev nemlig omdirigeret, så det fløj uden om det uroplagede land.

- Det skulle egentlig have snittet den fredelige del af Ukraine, men for vores passagerers og ansattes skyld valgte vi at give besked til piloterne om helt at undgå Ukraine, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Thomas Cook Airlines, der flyver for Spies, Ving og Tjæreborg.

Han fortæller, at man indtil der er klarhed over, hvad der præcist er sket med flyet fra Malaysian Airlines, der styrtede ned torsdag, fortsat vil undgå Ukraine på alle flyvninger.

- Vi har et par fly, der skal fra Grækenland og Tyrkiet i aften, og de er også blevet omdirigeret. Det handler om, at alle skal kunne være trygge ved at flyve med os, siger kommunikationschefen.

De ændrede rejseplaner får kun begrænset indflydelse på rejsetiden, der for de fleste afganges skyld bliver forlænget med 10 minutter.

Samme melding lyder der fra Star Tour, hvor salgsdirektør Stig Elling også fortæller, at flyruterne er blevet lavet om, så man undgår Ukraine.

- Vi har rigtigt mange danskere, der skal til Tyrkiet, Grækenland og Cypern, og de skal kunne være trygge ved at rejse. Derfor har vi også valgt at undgå Ukraine, siger Elling.

Han opfordrer folk til at møde op til de aftalte tidspunkter i lufthavnen og håber, at rejserne kan gennemføres uden væsentlige forsinkelser.

/ritzau/