Ingen Islands-rute fra Billund til sommer

Skrevet af John Meyer

18/01/2013

Mest læste i dag

Billund Lufthavn indgår ikke i sommerplanerne for det islandske lavprisselskab WOW air. Selskabet har købt lokalrivalen Iceland Express. Og det køb betyder, at Billund må vinke farvel til den lavprisrute mellem Billund og Reykjaviks Keflavik lufthavn, som Iceland Express drev i sommermånederne, skriver check-in-dk

Fra 2007 til 2012 fløj Iceland Express op til tre gange om ugen mellem Reykjaviks Keflavik lufthavn og Billund lufthavn i juni, juli og august. I efteråret 2012 blev Iceland Express købt af WOW air. De to selskaber konkurrerede sammen med Icelandair om trafikken til og fra vulkanøen. Og på adskillige ruter fløj to eller alle tre selskaber vingespids mod vingespids. Det var ikke rentabelt i længden, og derfor endte WOW air med at overtage Iceland Express.

Agter ikke at bruge dem
I kølvandet på overtagelsen har WOW air skåret sit rutenet til. Og her indgår den tidligere Iceland Express-rute til Billund.

WOW air har søgt om landingstilladelser, de såkaldte slots, i Billund Lufthavn i sommeren 2013. Men selskabet erkender ærligt, at det ikke agter at bruge tilladelserne.

- Billund er ikke på vores fartplan i år. Vi vil koncentrere os om vores rute til København og indsætte flere frekvenser på den rute, siger Svana Fridriksdottir, kommunikationschef i WOW air. Hun udelukker dog ikke, at WOW Air en dag vender tilbage til Billund.