Ingen må rejse: Nu flyver Mette Frederiksen sydpå

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen rejser mere præcist til Israel.

Østrigs forbundskansler, Sebastian Kurz, har på sin Twitter-bruger bekræftet, at han og Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, rejser til Israel den 4. marts, hvor de skal mødes med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. 

Ovennævnte er nu blevet bekræftet af Statsministeriet. 

Det skriver B.T.

Læs også

Bendtner i nye problemer: Har fået beslaglagt milliondyr Porsche

Mette Frederiksen skal nemlig afsted for at drøfte et tættere samarbejde mellem de tre lande under coronakrisen. 

"Vi vil blandt andet drøfte, hvordan vi kan blive mere selvforsynende med vacciner."

"Både på kort sigt i forhold til at få adgang til flere vacciner mod covid-19. Men også på længere sigt i forhold til eksempelvis genvaccination," siger Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Mette Frederiksen har flere gange taget rosende vendinger i brug om netop Israel. De er nemlig meget langt fremme i forhold til at få vaccineret borgerne i landet. 

Ligesom USA og Storbritannien, har også Israel været hurtigere end EU-landende til at få vaccineret borgerne. Israel håber på, at man kan få vaccineret alle på 16 år eller derover inden udgangen af marts. 

I Danmark, der har tre millioner færre indbyggere, håber man på, at man kan opnå det samme, dog tre måneder senere.

Vi startede med at vaccinere den 27. december. 

"Israel er det land i verden, som er absolut længst fremme i kampen mod covid-19, når det handler om at udrulle vacciner. Israel er også interessant, når det gælder udvikling af vacciner og behandlingsmetoder."

"Derfor ser jeg frem til på mødet at få endnu mere fart på vores samarbejde og erfaringsudveksling, så vi sammen kan arbejde på at finde løsninger på områder som forskning og udvikling af nye vacciner, offentlig-private partnerskaber og vaccineproduktion," siger Mette Frederiksen

Læs også

Nær smidt ud af supermarked: Kvinde bruger sin g-streng som mundbind

 

Dagens Gossip