Ingen tog gennem Holbæk i weekenden

Det nye sikringsanlæg på Holbæk Station tages i brug med morgentrafikken mandag den 14. januar. Relæhytten med det tidligere sikringsanlæg brændte ned til grunden i sommeren 2010, da der gik ild i en togvogn, og ilden spredte sig til relæhytten.

I begyndelsen af december blev den nye sikringshytte løftet på plads bag Holbæk Station, og efter fem ugers arbejde med tilslutninger og test, står det nye anlæg klar til brug. Dermed er der igen signal for togene, når de skal ind og ud ad Holbæk Station, og de skal derfor ikke længere køre udelukkende via radiokommunikation.

- I første omgang giver det en mere glidende kørsel til og fra Holbæk Station. Køreplanen bliver også mere robust, fordi togene sparer et par minutter, når de skal til og fra Holbæk, siger Banedanmarks projektchef Rune Stenbæk Olsen.

Trafikale ændringer
De afsluttende arbejder med at tilslutte den nye sikringshytte medfører ændringer i trafikken på Nordvestbanen i den kommende weekend, 11-13. januar. Fredag aften samt i morgen- og aftentimerne lørdag og søndag sættes der busser ind i stedet for tog på en del af strækningen.
 

 

Dagens Gossip