Ingen udsigt til løsning på boksekonflikt

Næstsidste halmstrå i konflikten mellem Dansk Bokse-Union (DaBU) og det internationale amatørbokseforbund (Aiba) kastede ingen løsning af sig.

På et møde i Justitsministeriet tirsdag forsøgte bokseunionen at få udvidet dispensationen til at bokse uden hjelm i weekendens DM i Varde på en måde, så man slipper for at sende samtlige 47 boksere igennem en MR-skanner.

Det var ministeriet ikke umiddelbart interesseret i, og derfor ser det stadig svært ud at få stævnet afviklet uden enten at bryde med dansk lov eller de internationale bokseregler, der som noget nyt kræver, at mandlige amatørboksere stiller op uden hjelm ved større mesterskaber.

- Ministeriet vil prøve at kontakte kollegerne i Sverige og høre, hvorfor de har givet dispensation til at bokse uden hjem derovre, og så må vi se. Men det haster jo, siger Dabu-formand Benny Jørgensen.

Han har på det seneste fået tilbud fra flere klinikker, der tilbyder at gennemføre de krævede MR-skanninger.

Men selv hvis det kunne lade sig gøre at finde pengene til at få skannet bokserne, ville det ikke kunne lade sig gøre.

- Der er jo tale om amatørboksere, der kommer fra hele landet og som i forvejen har måttet tage fri fra arbejde fredag. Derfor kan jeg ikke se, hvordan det logistisk skulle kunne hænge sammen, siger Benny Jørgensen.

Han håber nu på, at det på et møde torsdag i Istanbul vil lykkes Danmarks Idrætsforbunds idrætspolitiske chef Poul Broberg at overbevise Aiba om, at DaBU skal have mulighed for at afvikle et DM, hvor bokserne har hjelme på, uden at det automatisk medfører eksklusion af verdensforbundet.

Broberg bakkes op af en repræsentant fra det norske bokseforbund, der allerede er blevet udelukket af Aiba af samme grund.

/ritzau/

 

Dagens Gossip