Ingeniørforeningen: Drone-rapport peger i rigtig retning

Det er et skridt i den rigtige retning, når en rapport fra en arbejdsgruppe på tværs af flere ministerier foreslår at se på reglerne for brug af droner.

Sådan lyder det fra formanden for Ingeniørforeningens Erhvervs- og Vækstudvalg, Cornelius Olesen.

Han glæder sig over, at de nye regler, som rapporten foreslår, skal imødekomme ønsker fra erhvervslivet om lettere adgang til brugen af droner.

- Det her er en oplagt startbane til at få de kommercielle perspektiver, der knytter sig til erhvervsmæssig brug af droner, i luften, siger Cornelius Olesen i en pressemeddelelse.

Blandt andet anbefaler arbejdsgruppens rapport, at dronerne får nummerplader.

Desuden anbefales det, at dronerne ender i et register, hvor politiet og Trafikstyrelsen kan finde ejerne og navne på indehavere af dronebeviser frem, så reglerne kan håndhæves.

- Mangel på en klar lovgivning - og i øvrigt også tekniske standarder - har hidtil været en barriere for, at virksomhederne for alvor investerer i udvikling og brug af droner, siger Cornelius Olesen.

Derfor ser formanden frem til den politiske behandling af arbejdsgruppens anbefalinger.

- Der er ingen tvivl om, at der ligger et stort erhvervspotentiale i brugen af droner, og derfor er det vigtigt, at lovarbejdet ikke trækker ud, påpeger han.

Rapportens forslag er blevet til i samarbejde med Erhvervs- og Vækstministeriet, Justitsministeriet og Forsvarsministeriet.

Hvis anbefalingerne følges, vil det kræve ændringer i luftfartsloven, som regeringen tidligst kan fremsætte forslag om til efteråret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip