Institutioner hjælper med at knække kurven i Haderslev

Institutionerne i Haderslev Kommune er gode til hjælpe med at skrue ned for forbruget. På to år har kommunen skruet sit elforbrug ned med 16 procent i de kommunale bygninger.

- Vi har sparet over det dobbelte af, hvad vi har forventet. Det skyldes ikke mindst, at vores institutioner og servicepersonale er gået med ind i jagten på at spare, siger kommunens energikonsulent Henriette Hedevang, Kommunale Ejendomme.

Et af de steder hvor der spares er på Gram Skole. Her er der både installeet nye vandsparearmaturer, sparepærer, styring på varme og senest også kommet 512 m2 solceller. Solcellerne dækker 65 % af skolens el-forbrug. Sammen med solcellerne er der en tv-skærm, der fortæller, hvor meget solen ”tjener ind” for skolen, og det er noget, eleverne går meget op i.

- Eleverne følger meget med i, hvor meget vi sparer, når solen skinner. Der er nok heller ikke nogen af vores 450 elever, der ikke ved, at vi har fået solceller, siger serviceleder på Gram Skole, Hans Jørgen Hansen.

Børnehuset Udsigten i Haderslev har også gjort meget for at få skiftet energislugerne ud og har sat i alt 160 m2 solceller op. Solcellerne skal dække stort set hele børnehavens el-forbrug.

- Det er et led i at give børnehaven en grønnere profil, og at vi samtidig kan inddrage børnene i, hvordan vi passer på klimaet, siger Henrik Jensen, leder af Børnehuset Udsigten.

I efteråret 2009 indgik Haderslev Kommune en aftale med Center for Energibesparelser om, at der skulle spares fem procent af el-forbruget i de kommunale bygninger i løbet af tre år. Det svarer til en besparelse på mindst 575.000 kWh. Nu er aftalen løbet ud, og der er sparet over dobbelt så mange kilowatttimer som beregnet.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip