Internettets Romeo og Julie er på flugt fra politiet for at lægge selfies på Instagram

Christina Ledertoug

426 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Virkelighedens Romeo og Julie-par er blevet tvunget til at flygte fra Iran, efter at de blev arresteret for at have ”fremmet vestlig promiskuitet” ved at dele billeder på Instagram.

Det skriver det engelske medie The Mirror.

Ifølge forlydender fangede myndighederne makeup-artist Elnaz Golrokh og den mandlig model Hamid Fadaei i januar i forbindelse med operation Spider 2. 

De blev efterfølgende begge løsladt mod kaution, og senere flygtede de ud af landet.

Selvom ingen af dem har udtalt sig offentligt om, hvad der skete med dem den 30. Januar, har Elnaz ifølge IranWire givet denne besked til sine fans på nettet:

- Jeg er ked af, at jeg i løbet af denne tid ikke har været i stand til at svare på telefonopkald fra mine elskede venner.

- Jeg har desværre ikke mulighed for at være aktiv i Iran, men jeg vil fortsætte mit arbejde udenfor Iran. Tak for jeres støtte og positive energi. Jeg elsker jer.

Læs også: 23-årige Tania døde under sex: Bad sin sambo om at prøve et ‘frækt’ trick

Ud over at arbejde som model er Elnaz kosmetolog, og hun driver en populær salon i det nordlige Iran. Mere end 500.000 mennesker følger hende på Instagram. 

Hamid Fadaei er en af Irans mest berømte mandlige modeller, og han har over 200.000 fans på Instagram. Parret er nu bosat i Dubai, hvorfra de fortsætter med at dele deres udfordrende Instagram billeder.

Ifølge Mirror er overgrebene på modebranchen er en del af en større reformation med vægt på "islamiske værdier " under præsident Hassan Rohani.

Ifølge iranske medier er i alt 170 personer blevet identificeret i Spider 2 gennem sociale medier. Det drejer sig om 58 modeller, 59 fotografer og makeup artister.

Retten har dømt de arresterede modeller for forskellige lovovertrædelser som ”at fremme prostitution", "fremme korruption" samt at have "forfremmet umoralsk og uislamisk kultur og promiskuitet”, skriver The Telegraph ifølge The Mirror.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler: