Internt V-papir viser Venstres forskelsbehandling

Skrevet af admin

30/07/2014

Mest læste i dag

Internationale forpligtelser skal ikke spænde ben for Venstres forslag til en ny udlændingepolitik. Partiet er ligefrem klar til at opsige internationale konventioner, hvis det er nødvendigt.

Det fremgår af et foreløbigt udspil til en ny udlændingepolitik fra Venstre, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

I oplægget, der har titlen "Et åbent Danmark - for dem der kan og vil!", skriver Venstre, at konventioner ikke er uforanderlige, men et udtryk for politiske forhandlinger og kompromisser.

- Derfor skal vi dels udfordre og diskutere rækkevidden af konventionerne og dels i helt særlige tilfælde vælge, at vi ikke længere skal være bundet af internationale forpligtelser, hvis det fører til uacceptable resultater. Det forudsætter en opsigelse af den pågældende konvention, står der i papiret fra Venstre.

Oplægget, der blandt andet lægger op til at gøre det nemmere for udlændinge, der kommer fra lande med en "kulturel forbundenhed og tilknytning" til Danmark at komme hertil, er ifølge Venstres "bedste overbevisning" i overensstemmelse med internationale konventioner.

Udspillet fra Venstre er et foreløbigt arbejdspapir. Det endelige udspil ventes at blive præsenteret på partiets gruppemøde den 8. august.

I arbejdspapiret står der videre, at udlændinge fra højtudviklede lande kan få lov til at komme til Danmark, hvis de på forhånd har et job klar til omkring 17.000 kroner om måneden - eller mindst 200.000 kroner om året.

Udlændinge fra mindre udviklede lande som Pakistan eller Thailand får dermed sværere ved at komme til Danmark. De skal have et job på hånden til en årsløn på 400.000 kroner, fremgår det.

Dermed vil Venstre lave to niveauer, men ifølge DR's oplysninger har partiet dog ikke lagt sig endeligt fast på beløbsgrænserne.

Mandag lancerede Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, et forslag om, at man skal kunne stille forskellige krav til indvandrere alt efter, om de kommer fra eksempelvis USA eller Pakistan.

Hun vil over for DR ikke gå i detaljer med udspillet, da det endnu ikke er færdigt.

I oplægget står der, at "Venstres udgangspunkt for hvilke lande, der skal være omfattet af den særligt lempelige adgang, vil være en kombination af de højest placerede lande på FN's Human Development Index og listen over visumfrie lande".

/ritzau/