Intet spor af ung mand efter kanoulykke ved Silkeborg

En omfattende eftersøgning efter en 25-årig mand, der sent fredag aften faldt over bord fra en kano i Brassø ved Silkeborg, har lørdag eftermiddag endnu ikke givet resultat.

Den unge mand var ude at fiske i kanoen sammen med en kammerat, da det ved 23-tiden gik galt.

- De sidder og taler om, hvilke blink de skal bruge til at fange forskellige fisk, fortæller vagtchef Gert Høeg fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

- På et tidspunkt siger den 25-årige noget, som kammeraten, der sidder forrest ikke får fat i. Han regner med, at det er en joke eller sådan noget, og han vender sig om. I det samme er det, som om den 25-årige retter sig op, og så falder han bagover og ud af kanoen, fortsætter han.

Kammeraten smider sin trøje og springer i vandet for at hjælpe ham.

- Han dykker 10-15 gange, men kan ikke finde ham og slår så alarm, siger Gert Høeg.

Vagtchefen ved ikke, hvad der gik galt, men den 25-årige kan have fået krampe eller et ildebefindende.

En omfattende eftersøgning med både, dykkere og en helikopter har siden været i gang, men lørdag eftermiddag er der stadig intet spor af den forsvundne.

Eftersøgningen vanskeliggøres blandt andet af, at søbunden er stærkt kuperet.

- Der, hvor han falder over bord, er vandet omkring fem meter dybt, men bare lidt derfra er det 15 meter dybt, forklarer Gert Høeg.

Lørdag er flere ferierende sejlet ud på Brassø i det dejlige sommervejr, og politiet opfordrer på Twitter de mange sejlere til at passe på og være opmærksomme på, at der er dykkere i vandet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip