Intet tyder på danskere blandt de sårede i München

Der er fortsat intet, der tyder på, at der er danskere blandt de tilskadekomne efter fredagens skudangreb nær et indkøbscenter i den tyske storby München.

Det oplyser vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice Martin Ellehøj lørdag morgen.

- Vi har ingen meldinger om, at der er danskere blandt hverken de døde eller sårede, siger han.

Fredag kort før klokken 18 blev ni tilfældige mennesker dræbt og 16 såret under et skyderi ved et indkøbscenter. Senere fandt politiet liget af den formodede gerningsmand og vurderede, at han havde været ene om ugerningen.

Manden, en 18-årig iraner med bopæl i München, havde ifølge politiet skudt sig selv.

Lørdag morgen er situationen i München ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice normaliseret.

- Det vil blandt andet sige, at vi ikke længere råder danskere i München til at holde sig inden døre, siger Martin Ellehøj.

Udenrigsministeriet har ikke rejsevejledninger for europæiske lande. Derfor henviser Borgerservice til de lokale myndigheders anvisninger.

- Der har jo været terrorangreb flere steder både i og uden for Europa, og vi opfordrer danskere til løbende at holde sig orienteret. Men det er ikke sådan, at vi kommer med en advarsel eller fraråder danskere at rejse til Tyskland eller lignende, siger han.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, oplyste fredag aften, at man "følger situationen i München nøje".

Politiet i München opfordrede tidligt via Twitter folk til at forlade gaden nær indkøbscenteret og holde sig inden døre. Kort efter udvidede politiet advarslen og opfordrede folk til at holde sig helt væk fra offentlige gader og pladser og transportsystemet i hele München.

Også andre lande kom med opfordringer til deres borgere i München.

Det britiske udenrigsministerium ændrede i rejsevejledningen til Tyskland og opfordrede alle briter i München til at holde sig fra området omkring Olympia-centeret, hvor skyderiet foregik.

Ministeriet opfordrede samtidig til, at man følger lokale myndigheders råd.

Samme melding kom ifølge det norske nyhedsbureau NTB fra det norske udenrigsministerium.

/ritzau/

 

Dagens Gossip