Invalid mor efter drabsforsøg: Ville beskytte min søn

Hun kommer ind i retslokalet på Frederiksberg siddende i en kørestol og tager plads i vidneskranken, efter at bistandsadvokat Helle Hald har gjort plads og flyttet den stol, der sædvanligt står der.

Kvinden er midt i 30'erne og er lammet i højre side af kroppen. Men sådan har det ikke altid været.

- Før havde jeg et godt helbred, fortæller kvinden under afhøringen.

"Før" henviser til tiden inden den 11. august 2014 omkring klokken 16. Her blev hun og hendes etårige søn overfaldet af drengens far på åben gade i Københavns Nordvestkvarter.

Efter en episode en måneds tid forinden havde parret brudt, og den i dag 42-årige far havde på den tragiske dag valgt at opsøge sin ekskæreste og sin søn. På gaden forlangte han at tale med kvinden i et par minutter, men så tog situationen en drastisk drejning.

Kvinden, der fulgtes med sin søster, havde taget den lille dreng på 16 måneder op på armen, inden det slog klik for faren, som var bevæbnet med en lille urtekniv.

- Jeg kan huske, at han slår mig ned. Han knalder mig en albue i hovedet. Det eneste jeg tænker på, er at beskytte min søn, så han ikke bliver ramt, fortæller kvinden, mens hun kæmper for at holde styr på tårerne.

Drengens far er tiltalt i sagen. Han er flyttet til et hjørne af lokalet, hvor han sidder sammen med sin tolk og en fængselsbetjent. Han sidder dér, så han og kvinden ikke skal kunne få øjenkontakt.

-Jeg forsøgte at tage min søn ind under maven for at beskytte ham, og så kan jeg ikke huske mere, fortæller kvinden videre om overfaldet.

Først i januar i år er hun blevet udskrevet fra hospitalet. Udskrevet til et liv, der på alle måder er anderledes.

Hun kan ikke selv klare opgaven med at passe den lille og får hjælp til det døgnet rundt. Hun er stort set bundet til kørestolen og kan kun tage få skridt på egen hånd, når hun er derhjemme. Og så er der de psykiske efterveer.

- Jeg har posttraumatisk stress. Jeg tør ikke komme ud, og jeg kan ikke have, at der går nogen bag ved mig, fortæller kvinden, mens hendes stemme bliver stadigt mere bævende.

Trods kvindens forsøg på at beskytte sin søn, blev den lille dreng slemt såret under overfaldet. Han lider i dag af en hjerneskade, som blandt andet giver ham spastiske lammelser.

Den 42-årige mand, som er tiltalt i sagen, nægter sig skyldig i anklagen om drabsforsøg. Nægtelsen er ren formel, da han ikke kan huske selve episoden, men han erkender, at det må være ham, der har gjort det. Der ventes dom i sagen 23. juni.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip