Investorer omfavner Vestas på børsen efter superregnskab

Vestas-aktien er igen blandt de mest populære på fondsbørsen fredag morgen efter et velmodtaget regnskab for tredje kvartal af 2014.

Efter 40 minutters handel ligger vindmølleaktien klart øverst med en kursstigning på omkring 10,5 procent, så en aktie nu koster 223,10 kroner.

Det er den største stigning for Vestas siden for et år siden, hvor Vestas' regnskab for samme kvartal af 2013 udløste en stigning på 15,3 procent.

Regnskabet overgik da også analytikernes forventninger på både omsætning og bundlinje, og det kastede en opjustering af sig. Og der er grund til at glæde sig over de solide resultater, vurderer senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen over for Ritzau Finans.

- Det her er et meget, meget stærkt regnskab.

- Vestas' omsætning er bedre end ventet, og selskabets bruttomarginal er noget bedre, end man havde troet. Produktionsøkonomien er bedre, overskudsgraden er bedre, og det er i det hele taget et meget, meget stærkt tredje kvartal fra Vestas, siger Jacob Pedersen.

Vestas opjusterer forventningerne til årets omsætning fra mindst 44,6 milliarder kroner til nu op mod 52 milliarder kroner, oplyser selskabet fredag morgen. Også målene for selskabets pengestrømme og overskudsgrad løftes.

Torsdag aften var der ligeledes gode nyheder fra Vestas, som kunne offentliggøre en stor amerikansk ordre.

Vestas skal levere 100 vindmøller til selskabet First Wind i Texas. Ordren omfatter samtidig også en 10-årig serviceaftale i Vestas' dyreste klasse samt levering og idriftsættelse. Levering ventes at finde sted sidst i 2015.

Torsdag kunne Vestas også fortælle, at vindmølleproducenten har fået en ordre til Polen på 38 vindmøller med en toårig serviceaftale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip