Investorerne tager imod Mærsk-regnskab uden dramatik

A.P. Møller- Mærsks aktier tøffer af sted på fondsbørsen i København og stiger godt 0,5 procent efter fredagens regnskab, der ikke bød på de store overraskelser.

Mærsk følger dermed kursen for det danske eliteindeks C20 Cap-indekset, der stiger 0,3 procent til 1007,51 ved middagstid fredag.

Det lyseblå konglomerat løftede fredag morgen mere af sløret for, hvad der førte til nedjusteringen af helårsforventningerne i oktober.

Regnskabet for tredje kvartal viste et større driftsresultat, end analytikerne havde forventet, mens omsætningen skuffede. B-aktien stiger med 0,4 procent til 10.290 kroner, mens A-aktien ligger til en stigning på 0,2 procent til 10.020 kroner.

Nykredit ser ikke de store overraskelser i regnskabet, men til gengæld har Mærsk -ledelsens præsentation af de nyligt offentliggjorte besparelser tiltrukket opmærksomhed.

- Der er ikke så meget at komme efter. Det meste vidste vi på forhånd, siger Nykredits Mærsk-analytiker, Ricky Rasmussen, til Ritzau Finans.

23. oktober nedjusterede A.P. Møller - Mærsk forventningerne til årets underliggende resultat fra 4,0 til 3,4 milliarder dollar. Det fik investorerne til at reagere prompte.

Da handlen på fondsbørsen lukkede klokken 17, havde A-aktien mistet 4,6 procent af sin værdi, og B-aktiens kurs var faldet med 5,2 procent. Dermed havde A.P. Møller- Mærsk -aktionærerne tilsammen mistet knap 11 milliarder kroner i løbet af dagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip