IOC-præsident advarer om VM i fodbold i februar

Både fodbold-VM og Vinter-OL bliver tabere, hvis Fifa vælger at flytte VM-slutrunden i Qatar i 2022 til januar eller februar, som flere har talt om.

Det mener IOC's præsident Thomas Bach, som har talt med internationale medier ved VM i de alpine skidiscipliner i Beaver Creek i Colorado tirsdag.

- Hverken VM-slutrunden eller de olympiske vinterlege vil få den opmærksomhed, de fortjener. Det vil give store problemer med tv-selskaberne og store problemer med sponsorerne, siger IOC-præsidenten ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fodboldens verdensforbund Fifa overvejer at flytte VM-slutrunden i 2022 væk fra Mellemøstens varmeste måneder i juni og juli, hvor temperaturerne kan nå helt op omkring 50 grader.

Fifa forventes at tage en endelig beslutning i marts, men ifølge Thomas Bach, har Fifa-præsident Sepp Blatter lovet IOC, at de to store begivenheder ikke kommer til at lappe over hinanden.

- Vi har talt med Fifa om det her i lang tid, og vi har en klar tilkendegivelse fra Fifa-præsidenten om, at det ikke kommer til at ske, siger Thomas Bach.

IOC-præsidenten slog ved samme lejlighed fast, at IOC ikke vil flytte Vinter-OL fra sin sædvanlige termin i februar.

Vinter-OL i 2022 har kun to kandidatbyer, Beijing og Almaty i Kasakhstan.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip