IOC-præsident vil gøre det lettere at søge om OL

Det skal være både lettere og billigere at blive OL-kandidatby. Sådan lyder det fra den internationale olympiske komité (IOC), efter at flere værtskandidater til vinter-OL i 2022 er hoppet fra i utide.

Ændringerne i budproceduren står på den liste af 40 forandringsforslag, som IOC tirsdag fremlægger i Lausanne i forsøget på at modernisere OL.

- Vi ønsker at vise, at IOC åbner vinduet og lukker frisk luft ind. Vi skal se på fremtiden og tage hånd om de udfordringer, der kan opstå, siger IOC-præsident Thomas Bach ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I oktober blev Oslo den fjerde by, der trak sit kandidatur til at arrangere vinterlegene om otte år, og det vil IOC forsøge at undgå i fremtiden.

Kandidatbyer behøver ikke længere at overholde en omfattende liste af forudsætninger blot for at afgive et bud på OL-værtskabet.

I stedet vil der blive inviteret til en dialog med IOC, hvor repræsentanter fra byerne kan forklare, hvordan de forestiller sig, at et OL kan integreres i byernes fremtidsplaner.

Byerne skal heller ikke længere stå alene med den økonomiske byrde, et OL-kandidatur kan indebære, lyder det fra Thomas Bach.

Ændringsforslagene ventes vedtaget på IOC-kongressen i Monaco i december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip