IOC søger jurahjælp og udsætter Rusland-afgørelse

Det er fortsat uklart, om der kommer russiske idrætsudøvere til start ved OL i Rio de Janeiro, der begynder om godt to uger.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) besluttede på tirsdagens hastemøde at søge juridisk rådgivning og samtidig vente på en afgørelse fra Den Internationale Sportsdomstol (CAS), der forventes klar på torsdag.

Dermed kommer russerne til at vente nogle dage på at kende deres OL-skæbne ovenpå dopingafsløringerne i den uafhængige Wada-rapport, der blev offentliggjort mandag.

- I forhold til de russiske atleters deltagelse ved OL i 2016 vil IOC gennemgå rapporten grundigt.

- IOC vil undersøge de juridiske muligheder for en kollektiv udelukkelse af alle russiske idrætsfolk i forhold til retten til individuel sagsbehandling, skriver IOC i en erklæring.

Torsdag har CAS varslet en afgørelse i den appelsag, som Ruslands Atletikforbund tidligere har anlagt mod Det Internationale Atletikforbund (IAAF) for at få omstødt udelukkelsen af russiske atletikudøvere fra OL.

- IOC tager CAS-afgørelsen 21. juli med i betragtningen sammen med Wadas antidopingkodeks og de olympiske principper, skriver IOC.

IOC's præsident, Thomas Bach, erklærede efter offentliggørelsen af Wada-rapporten, at IOC er klar til at straffe Rusland for omfattende dopingsvindel.

- De ting, der er kommet frem i rapporten, er chokerende og et angreb på sporten og de olympiske lege. Angrebet er uden fortilfælde, sagde Thomas Bach mandag.

- Derfor vil IOC ikke tøve med at tage de strengeste sanktioner i brug mod individer eller organisationer, der er involveret, siger IOC-præsidenten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip