IOC vil analysere hundredvis af OL-dopingprøver

Den internationale olympiske komité (IOC) vil med nye metoder analysere hundredvis af dopingprøver fra de olympiske lege helt tilbage fra OL i Beijing i 2008 og frem til nu.

Dopingprøver indhentet under olympiske vinter- og sommerlege fryses ned, således at de kan testes igen, når nye metoder til at afsløre brug af forbudte stoffer er udviklet.

IOC's medicinske direktør, Richard Budgett, bekræfter, at prøver fra legene i Beijing (2008), Vancouver (2010) og London (2012) allerede er analyseret endnu en gang, men uden at der dog er afsløret dopingbrug.

Ordningen med at fryse dopingprøver ned blev indført i 2004. Oprindeligt var der kun adgang til at teste prøverne igen inden otte år, men grænsen er nu udvidet til 10 år.

Ved positive dopingprøver kan udøvere fratages OL-medaljer.

Sammen med den udvidede periode kan IOC onsdag fortælle, at midlerne til at bekæmpe doping er øget, fordi regeringer over hele verden har støttet med 6,45 millioner dollar (45 millioner kroner).

IOC fortæller, at det er 12 lande, som har bidraget med penge: Kina, Frankrig, Elfenbenskysten, Japan, New Zealand, Peru, Qatar, Saidi-Arabien, Sydkorea, Tyrkiet, USA og Sverige.

- Bidragene viser klart, at vi støtter den innovative antidoping-research, som vil føre til bedre beskyttelse af de rene atleter, siger IOC-præsident, Thomas Bach, ifølge dpa.

IOC vil gerne hente flere penge ind og nå op på i alt 20 millioner dollar. IOC vil selv bidrage med halvdelen.

Midlerne går til at udvikle nye metoder til at afsløre doping samt at beskytte atleter fra korruption og matchfixing.

/ritzau/

 

Dagens Gossip