Irak: 20 soldater dræbt i kampe

Sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og militante nær den irakiske hovedstad, Bagdad, har lørdag kostet 20 soldater livet, oplyser sundhedspersonale og en officer fra hæren.

I andre kampe i områder sydvest for hovedstaden er 22 medlemmer af hæren blevet såret, skriver AFP.

Lørdag har de irakiske regeringsstyrker ifølge nyhedsbureauet dpa lanceret en stor offensiv i den nordlige del af landet, hvor militante islamister i løbet af de seneste uger har taget kontrollen med flere strategisk vigtige byer.

Hærens primære fokus er lørdag på Tikrit, der ligger omtrent 140 kilometer nordvest for Bagdad, samt landets næststørste by, Mosul.

Lørdag eftermiddag dansk tid er det lykkedes militæret at overtage Awja, den afdøde diktator Saddam Husseins hjemby nær Tikrit, fortæller en officer ifølge dpa.

- Styrkerne har befriet Awja, siger officeren.

- Tikrit vil blive en stor grav for oprørere. Vi har blokeret alle udgange og strammet kontrollen rundt om byen, før vi stormer den fra alle retninger, siger han.

Tidligere på dagen fortalte et vidne, at regeringsstyrker nærmede sig Tikrit.

- Et stort antal soldater med flere forskellige typer våben er kommet nærmere den sydlige kant af Tikrit, sagde vidnet.

For et par dage siden meldte den irakiske hær, at soldater i tre helikoptere var landet på et stadion på et universitet i Tikrit, og at de efterfølgende havde taget kontrol med selve universitetet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip