Irak afkræfter historie om IS-leders kone i Libanon

Meldinger om, at libanesiske myndigheder har tilbageholdt en kvinde, som skulle være gift med lederen af Islamisk Stat, Abu al-Baghdadi, holder ikke.

Det slår en talsmand for Iraks indenrigsministerium fast onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Den kvinde, som er tilbageholdt af libanesiske myndigheder, er Saja Abdul Hamid al-Dulaimi, som er søster til Omar Abdul Hamid al-Dulaimi, der er dømt til døden for sin deltagelse i bombeangreb, siger talsmand Saad Maan.

Talsmanden siger, at Baghdadi har to koner, men "ingen af dem bærer navnet Saja al-Dulaimi".

Da libanesiske sikkerhedskilder forleden fortalte, at de havde taget den islamistiske leders kone, ville de ikke oplyse navn eller nationalitet på kvinden.

Den libanesiske avis As-Safir skrev, at hæren tilbageholdt kvinden efter et samarbejde med udenlandske efterretningsorganisationer.

I november var der rapporter om, at Baghdadi blev såret eller dræbt, da amerikanske fly bombede en bilkolonne nord for Mosul.

Rapporterne blev aldrig bekræftet, og der er senere dukket lydoptagelser op, hvor man hører IS-lederen opfordre til drab på medlemmer af Saudi-Arabiens kongefamilie.

Islamisk Stat kontrollerer store områder af Irak og Syrien.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip