Irak-dokumentar sejrer ved årets Tv-Guld

Skrevet af admin

03/05/2014

Mest læste i dag

Tv-dokumentaren "Bush, Blair og Fogh - Krigskampagnen" har fredag aften vundet prisen som årets dokumentarfilm ved den årlige prisfest "Billed-Bladets Tv-Guld".

Dokumentarens instruktør, Boris Bertram, og manuskriptforfatter, Christoffer Emil Bruun, modtager samtidig en check på 100.000 kroner.

- Dokumentaren handler om spin og løgn på verdenshistorisk niveau. Beslutningen om at angribe Irak hvilede ikke bare på tvivlsomme forudsætninger, men på forhold, der blev præsenteret som fakta, uden at dette havde noget hold i virkeligheden.

- Det er fremragende dokumentarisme, som fører uigendriveligt bevis for et bedrag, som ingen af de implicerede reelt er blevet stillet til ansvar for, lyder det fra komitéen, der består af blandt andre filminstruktør Bille August, filmproducent Per Holst og forfatter Sara Blædel.

Prisuddelingen, der finder sted ved en stor gallafest i København, er i år uden deltagelse af en lang række tv-personligheder - heriblandt TV2 News' Stéphanie Surrugue og DR Nyheders Kåre Quist.

De har alle valgt at boykotte prisfesten i protest mod den verserende skandale omkring Se og Hør, der ligesom Billed-Bladet udgives af Aller Medier.

Skandalen har taget fart efter afsløringerne af Se og Hørs samarbejde med en it-specialist, der gennem flere år har forsynet ugebladet med ulovlige oplysninger om kendtes kredit-transaktioner.

Sidste års Tv-Guld-pris for bedste dokumentar gik til instruktør Mette Korsgaards "Min Barndom i Helvede", der skildrer den tidligere formand for Børnerådet Lisbeth Zornig Andersens voldsomme barndom.

I år var også vinderne af Cavling-prisen 2014, holdet bag DR-dokumentaren "I Skattely" nomineret.

/ritzau/