Irak graver 470 soldaterlig op fra massegrave nær Tikrit

Resterne af 470 soldater, der menes at være blevet henrettet af jihadister, er blevet gravet op i nærheden af den irakiske by Tikrit.

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) menes at stå bag i forbindelse med dens blodige togt i det nordlige Irak i løbet af det seneste år.

På et pressemøde torsdag i landets hovedstad, Bagdad, fortæller den irakiske sundhedsminister, Adila Hammoud, at de hundredvis af unge soldater blev dræbt sidste år i det, der er blevet kendt som Speicher-massakren.

- Vi har gravet ligene af 470 Speicher-martyrer op fra gravsteder nær Tikrit, siger Adila Hammoud.

De mange soldater blev angiveligt likvideret i juni sidste år. Soldaterne kom fra Camp Speicher, en tidligere amerikansk base uden for Tikrit, og basen er blevet et symbol på IS-krigernes brutale færd.

Irakiske myndigheder anslår, at op mod 1700 soldater sidste sommer blev udsat for en massakre, og deres lig ligger angiveligt gemt i en række massegrave, der er fundet nær Tikrit.

Irakiske retsmedicinere begyndte i starten af maj udgravningen af 12 massegrave, der altså menes at indeholde soldaternes lig.

De irakiske myndigheder siger, at de første navne på de døde soldater vil blive offentliggjort i næste uge.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip