Irak søger hjælp fra alle til at bombe IS fra luften

Irak har brug for flere luftangreb for at kunne nedkæmpe militante fra gruppen Islamisk Stat (IS) i Tikrit, siger en højtstående diplomat.

Samtidig ligger offensiven for at generobre byen stille på fjerde dag på grund af hjemmelavede bomber og snigskytter.

Irakiske sikkerhedsstyrker og fortrinsvis shiamuslimske militser rykkede i stort tal ind i Tikrit i sidste uge, men de har kæmpet hårdt for at rykke videre frem.

De militante islamister skjuler sig i et omfattende kompleks af paladser, som blev bygget under den afdøde diktator Saddam Hussein, hvis hjemby var Tikrit.

Regeringsstyrker har kontrol over det nordlige Qadisiya-distrikt samt de sydlige og vestlige udkanter af byen. Dermed er de militante fanget i et område, der grænser op til floden Tigris, som flyder gennem Tikrit.

- Vi har brug for luftstøtte fra enhver styrke, der vil samarbejde med os mod IS, siger viceforsvarsminister Ibrahim al-Ilami til nyhedsbureauet Reuters.

Han vil ikke sige, om det gælder den amerikansk ledede koalition eller nabolandet Iran.

Den amerikansk ledede koalition har været påfaldende fraværende fra offensiven, der er den største, som den irakiske hær har indledt, siden Islamisk Stat løb omkring en tredjedel af landet over ende sidste sommer, heriblandt Tikrit.

Flere end 20.000 regeringssoldater og iransk støttede shiamuslimske militser deltager i den militære operation, som begyndte for to uger siden, støttet af en relativt lille gruppe af sunnimuslimske krigere fra området.

- Vi har sagt, at vi har brug for mere luftstøtte til alle operationer. Vi hilser al luftstøtte til alle vores operationer mod Islamisk Stat velkommen, siger også premierministerens talsmand, Raid Jubbouri, til Reuters.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip