Irakiske kurdere tager tre byer fra jihadister tilbage

Irakiske kurdiske styrker har mandag generobret tre byer fra oprørsgruppen Islamisk Stat (IS), oplyser lokale myndigheder. Samtidig har kurderne slået to angreb tilbage andre steder i det nordlige Irak.

De tre byer ligger i området Jalawla omkring 150 kilometer nordøst for den irakiske hovedstad Bagdad.

De kurdiske styrker fik under kampene hjælp fra det irakiske luftvåben. Det lykkedes også for kurderne at få kontrol over en hovedvej, som militante fra IS bruger til at transportere krigere og forsyninger.

- Jalawla er strategisk, da det er en "port" til Bagdad, siger en højtstående kurdisk embedsmand, Shirko Merwais, til nyhedsbureauet AFP.

Han tilføjer, at samarbejdet mellem de kurdiske styrker og de irakiske regeringsstyrker har været ringe, men efter at truslen fra IS er vokset, er samarbejdet blevet betydelig bedre.

Den 8. august indledte USA de første luftangreb i Irak mod militante fra IS. Adskillige angreb har hjulpet kurderne med at generobre områder i det nordlige Irak.

IS, der også sidder på dele af Syrien, har udråbt, hvad det kalder et kalifat i de områder, som militsen har erobret.

Indbyggerne i de erobrede områder får besked på at konvertere til islam eller dø.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip