Irakiske kurdere vil sende soldater til Syrien

Kurdiske soldater fra Irak skal hjælpe de kurdiske styrker i den syriske by Kobani med at bekæmpe den militante bevægelse Islamisk Stat (IS).

Det oplyser formanden for det kurdiske selvstyreparlament i den irakiske by Erbil, Yusef Mohammed Sadeq, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Præsidenten for det kurdiske selvstyre i Irak, Massud Barzani, har i et brev til lovgiverne bedt om den nødvendige tilladelse til at sende soldaterne af sted, og det har han altså fået.

- De kurdiske parlament besluttede at sende styrker til Kobani for at støtte dem, der kæmper i Kobani, og for at beskytte byen, siger Yusef Mohammed Sadeq.

Det står ikke umiddelbart klart, om den irakiske regering i Bagdad vil samarbejde med det kurdiske selvstyre om at blande sig i Syriens blodige borgerkrig.

Den strategisk vigtige by Kobani, der ligger tæt på den tyrkiske grænse, er blevet en vigtig slagmark i kampen mod IS, der også kontrollerer store dele af Irak.

Kurdiske styrker har spillet en ledende rolle i bekæmpelsen af IS i det nordlige Irak, efter at den irakiske hær nærmest kollapsede under gruppens offensiv i juni, hvor store dele af Irak blev indtaget.

Irakisk Kurdistan har sine egne sikkerhedsstyrker, regering, grænser og flag, men er afhængig af økonomisk støtte fra Bagdad.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip