Iran beskød handelsfartøj i Den Persiske Bugt

Fem iranske flådefartøjer affyrede torsdag flere skud hen over et tankskib, som sejlede i internationalt farvand i Den Persiske Bugt under flag fra Singapore, rapporterer CNN med henvisning til anonyme regeringskilder i Washington.

En talsmand for tankskibets norske manager, Transpetrol, siger, at skibet blev angrebet klokken 10.00 torsdag formiddag, da det var på vej mod havnebyen Fujairah i De Forenede Arabiske Emirater.

- Det er stadig uklart, hvad der ligger til grund for angrebet, siger talsmanden.

Fartøjet flygtede til De Forenede Arabiske Emiraters territoriale farvand.

De Forenede Arabiske Emirater sendte kystvagtskibe ud for at beskytte tankskibet, og de iranske fartøjer vendte om, siger amerikanske kilder.

Iran har for øjeblikket en konflikt med en saudiarabisk-ledet koalition om blandt andet sikkerhedsinspektioner af lastskibe.

Amerikanske flådefartøjer er begyndt at følge handelsskibe, der sejler under britisk flag, igennem Hormuzstrædet.

Det er en konsekvens af Irans beslaglæggelse af fragtskibet Maersk Tigris i sidste måned.

Containerskibet Maersk Tigris blev tilbageholdt i en uge efter at være opbragt i Hormuzstrædet. Iran tilbageholdt skibet på grund af en sag om fragt fra 2005, da Mærsk sejlede 10 containere til Dubai på vegne af et iransk selskab.

Frigivelsen af skibet skete ifølge Mærsk tidligere i denne måned efter "en konstruktiv dialog med de iranske myndigheder, herunder Organisationen for Hav og Havne."

Maersk Tigris blev opbragt i Hormuzstrædet med dets besætning på 24 personer, hvoraf ingen var danskere.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip