Iran forbyder kvindelige fans til volleyballkampe

Kun mænd får lov til at klappe Irans og Italiens volleyball-landshold på vej, når de to hold mødes søndag på stadion i hovedstaden Teheran.

Kvindelige tilskuere er bandlyst - både som fans og journalister, skriver nyhedsbureauet IRNA.

- Vi kan ikke tillade kvinders tilstedeværelse på stadion. Politiet følger loven, siger landets politichef Esmail Ahmadi Moghaddam, som tilføjer, at det "ikke er i offentlighedens interesse", at mænd og kvinder deltager i sådanne begivenheder sammen.

Iran spiller i World League-serien og møder Italien søndag. Fredag spillede de to hold første kamp, og her blev kvindelige fans afvist i dørene, mens kvindelige journalister, der allerede var i kamp-området, fik besked på at forlade stedet.

De kommende tre kampe er det forbudt for kvinder at komme ind på Azadi Stadion, hvor landskampene bliver spillet.

Siden Iran kom med i World League-serien har kvinder kun en enkelt gang fået lov til at heppe på det iranske hold. Siden har kvinderne været bandlyst med undtagelse af journalister, som hidtil har fået lov til at dække kampene.

Irans kvindelige vicepræsident Shahindokht Molaverdi har protesteret imod forbuddet for kvinder.

Ifølge iranske medier har hun oplyst, at præsident Hassan Rouhani undersøger måder at løse problemstillingen.

Kvindelige tilskuere må heller ikke møde op til fodboldkampe. Embedsmænd oplyser, at det er for at beskytte dem mod sjofel opførsel fra de mandlige fans.

I år har politiet yderligere forbudt offentlig visning af VM i fodbold, hvor Iran ellers deltager.

Fodboldfans må i stedet se kampene indendørs.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip