Irans landstræner: Hjælp dommerne med video

Det internationale fodboldforbund, Fifa, må lade dommerne tage videobilleder i brug for at undgå graverende fejl, mener Irans landstræner Carlos Queiroz.

Ifølge portugiseren er målteknologi ikke nok. Han vil give dommerne bedre værktøjer. Queiroz hævder, at Iran i lørdags blev snydt for et straffespark i 0-1-nederlaget til Argentina ved VM.

- Hastigheden i spillet bliver ved med at øges, og jeg tror ikke, der er en fremtid i fodbolden uden brug af teknologi. Situationer sker så hurtigt, at det næsten er umuligt for dommerne at gøre deres job uden hjælp.

- I idrætsgrene som basketball, rugby og tennis bliver teknologien brugt. Fodboldens troværdighed står på spil, siger Queiroz.

Den tidligere Manchester United-assistenttræner mener, at adskillige landstrænere vil miste deres job på grund af dommerfejl ved VM.

- Efter sidste VM mistede 22 trænere jobbet. Det vil sikkert gentage sig nu, så jeg håber, at dommerne vil tage lidt ansvar for fejlene, som bliver gjort.

- Jeg støtter dommerne, jeg er på deres side, men de trænger til hjælp for at tage de rigtige afgørelser, siger Irans landstræner.

Queiroz får støtte af Bosniens landstræner, Safet Susic.

- Som i basketball og tennis kan fejl blive korrigeret gennem langsom gengivelse af tv-billeder, siger Susic.

Bosnien og Iran mødes i den tredje og sidste VM-gruppekamp onsdag aften. Mens Bosnien er færdige ved VM, kan iranerne stadig nå at gå videre fra gruppe F.

Det kræver en iransk sejr over bosnierne, mens Argentina i den anden gruppekamp skal slå Nigeria.

Kampene i gruppe F begynder klokken 18 dansk tid.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip