Irans øverste leder: Missiler er nøglen til vores fremtid

Missiler - ikke snak - er nøglen til Irans fremtid.

Det fastslår landets øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, som samtidig erklærer sin støtte til Revolutionsgarden, der er blevet kritiseret af Vesten for at teste ballistiske missiler.

Ayatollah Ali Khamenei bakkede op om Irans atomaftale med stormagterne sidste år, men siden har han opfordret Iran til at bevare sin økonomiske og militære styrke og undgå yderligere tilnærmelser til USA og dets allierede.

- De, der siger, at fremtiden ligger i forhandlinger og ikke i missiler, er enten uvidende eller forrædere, udtaler Khamenei i en erklæring på sin hjemmeside.

- Hvis den Islamiske Republik forsøger at forhandle, men ingen magt har til at forsvare sig, så ville den være nødsaget til at trække sig mod trusler fra selv et svagt land, siger han.

Hans udtalelser kan ifølge Reuters meget vel være rettet mod tidligere præsident Akbar Hashemi Rafsanjani, som nu er de facto-leder af en mere moderat politisk alliance, som i sidste uge tweetede:

- Fremtiden er dialog - ikke missiler.

Irans Revolutionsgarde foretog tidligere på måneden en test af ballistiske missiler.

Ifølge Revolutionsgarden var formålet med testen "at vise Irans afskrækkende magt til at konfrontere enhver trussel".

USA og andre stormagter mener, at prøveaffyringen er en krænkelse af en FN-resolution, der udelukker Iran fra at arbejde med ballistiske missiler.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip