Irans udenrigsminister: Atomaftale kan være meget nær

Det er detaljer, der skiller Iran og verdens stormagter fra at indgå en aftale om det omstridte iranske atomprogram.

Det mener den iranske udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, som de seneste dage har forhandlet med den såkaldte P5+1-gruppe om en aftale.

- Vi er klar til at arbejde døgnet rundt for at nå frem til en aftale. Vi tror, vi er meget, meget tæt på, men der kunne også fortsat være langt endnu. Der er stadig detaljer, vi skal finde en løsning på, siger Zarif til den amerikanske tv-station NBC.

Sammen med blandt andet USA's udenrigsminister, John Kerry, har Zarif forhandlet i den schweiziske by Montreux for at finde fælles fodslag, inden fristen for at nå en aftale udløber i slutningen af marts.

John Kerry har efter diskussionerne sagt, at der stadig er "vanskelige udfordringer", før det er muligt at sætte underskrift på en aftale.

- Der har været fremgang i forhold til, hvor vi var, og vigtige spørgsmål mangler stadig at blive afklaret, lød det fra Kerry.

USA har stillet krav om, at Iran må forpligte sig til at fastfryse sine mest sensitive nukleare aktiviteter i mindst 10 år, hvis der skal indgås en aftale.

Omvendt kræver Iran, at sanktionerne mod landet skal løftes.

Forhandlingerne om en atomaftale med Iran følges tæt af det internationale samfund og særligt i Israel, hvor premierminister Benjamin Netanyahu mener, at Iran ikke er til at lave aftaler med.

Landet vil arbejde for atomvåben uanset hvad, mener han.

Verdens stormagter har i årevis forsøgt at indgå en aftale med Iran om atomprogrammet.

Målet i denne runde forhandlinger er at komme frem til en rammeaftale inden udgangen af marts for efterfølgende at fastlægge de endelige detaljer inden slutningen af juni.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip