Iransk general dræbt under israelsk angreb i Syrien

Iran bekræfter ifølge flere nyhedsbureauer, at en general fra landets revolutionsgarde er blevet dræbt ved et israelsk helikopterangreb i Syrien.

Angrebet, der skete søndag, har også kostet fem iranske soldater og seks medlemmer af den shiitiske Hizbollah-bevægelse livet. Det siger en kilde fra Hizbollah, der ønsker at være anonym.

- General Mohammad Ali Allahdadi, et antal soldater samt styrker fra Hizbollah kom under angreb fra israelske helikoptere. Denne modige general og nogle medlemmer af Hizbollah blev martyrer, hedder det i en udtalelse på revolutionsgardens hjemmeside.

En israelsk sikkerhedskilde har over for nyhedsbureauet AFP bekræftet, at en israelsk helikopter søndag foretog et luftangreb nær landsbyen Quneitra mod "terrorister", der angiveligt planlagde et angreb mod Israel.

Quneitra ligger nær den våbenhvile-grænse, der adskiller den syrisk kontrollerede del af Golanhøjderne fra den israelsk besatte del.

Angrebet kommer tre dage efter, at Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, truede Israel med gengældelse for de israelske angreb mod mål i Syrien.

Den shiamuslimske bevægelse er nært allieret med Syriens præsident, Bashar al-Assad, og kæmper sammen med syriske regeringssoldater mod oprørsgrupper i Syrien.

Israel har flere gange rettet angreb mod mål i Syrien i løbet af de knap fire år, krigen har varet. Målene har først og fremmest været raketter og andre våben, som Israel frygter vil ende i hænderne på ærkefjenden Hizbollah.

Blandt de dræbte Hizbollah-folk var en søn af den højtstående Hizbollah-leder Imad Moughniyah, som blev dræbt i 2008, oplyser kilder tæt på den shiitiske bevægelse til Reuters. De to kilder siger, at sønnen Jihad Moughniyahs bil blev ramt af de israelske raketter.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip