Iransk statsmedie: Maersk Tigris er frigivet

Mens det statslige nyhedsbureau i Iran har meldt ud, at landet har frigivet Maersk Tigris, som blev opbragt i Hormuzstrædet 28. april, venter man hos Mærsk med at fejre noget, til rederiet har fået nyheden bekræftet af besætningen.

- Vil vil gerne have det bekræftet fra skibet og fra Rickmers, før vi tror på det, siger rederiets senior press officer Michael Christian Storgaard til Ritzau.

Det er det statslige nyhedsbureau Irna, der beretter om frigivelsen på sin engelsksprogede side.

Nyhedsbureauet baserer historien på en anonym kilde hos de iranske havnemyndigheder, som ifølge kilden snarest vil komme med en officiel melding fra Irans Organisation for Hav og Havne.

En talskvinde for det iranske udenrigsministerium sagde forleden til nyhedsbureauet AP, at skibet snart ville blive frigivet.

Skibet, som Mærsk har lejet af Rickmers Shipmanagement i Singapore, har været tilbageholdt siden 28. april, angiveligt på grund af en strid om penge.

Sagen stammer helt tilbage fra 2005, hvor skibet fragtede 10 containere til Dubai. De blev aldrig afhentet, og derfor blev de til sidst bortauktioneret.

Det iranske firma klagede og fik i februar medhold i, at Mærsk skulle betale en erstatning på 163.000 dollar.

Siden er erstatningen imidlertid blevet hævet til 3,6 millioner dollar, hvilket rederiet hævder aldrig at have fået at vide og derfor ikke har betalt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip