Irer spurter sig til sejr i Nicki Sørensens afskedsløb

Indtil søndag havde 2014 mildest talt formet sig som en helkikset affære for den irske cykelrytter Dan Martin.

Et styrt på de sidste kilometer i Liege-Bastogne-Liege og et brækket kraveben på første etape af Giro d'Italia betød, at Garmin-rytteren blandt andet måtte opgive at stille op i årets Tour de France.

Derfor var han naturligvis jublende lykkelig, da han søndag eftermiddag i Bergamo kunne lade sig hylde som vinder af klassikeren Lombardiet Rundt.

- Det har været et vanskeligt år, men sejren gør, at det har været alle ofrene værd, siger Martin, der tog chancen udefra med mindre end en kilometer igen og på den måde udmanøvrerede folk som Alejandro Valverde og Rui Costa.

- Jeg vidste, at jeg ville blive slået, hvis vi skulle spurte om det. Derfor tog jeg sagen i egen hånd og prøvede at slippe af sted, siger han.

Løbet var samtidig det sidste i karrieren for danske Nicki Sørensen, hvis kontrakt med Tinkoff-Saxo udløber med denne sæson.

Den tidligere etapevinder i Tour de France og Vuelta a España kom dog ikke til at spille nogen rolle i løbet, nøjagtigt som sin kaptajn, Alberto Contador.

Og endnu mere surt for Contador var det, at han styrtede på den sidste nedkørsel og slog sit knæ.

- Jeg har skadet mit venstre knæ, som jeg også kom galt af sted med under Touren, og så har jeg også fået skrammer på albuen.

- Det er uheldigt, at det gik ud over knæet igen, men jeg skal have noget is på, og så er jeg forhåbentlig klar igen, siger spanieren til holdets hjemmeside.

Alberto Contador skulle efter planen køre Tour of Beijing, der begynder næste weekend, men nu er han tvivlsom.

Han og holdet venter dog med at træffe nogen beslutninger, til knæet har fået lov at hvile et par dage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip