Irland snyder ineffektive tyskere i overtiden

15/10/2014

De tyske verdensmestre var på revanchetogt tirsdag aften, da de på hjemmebane tog imod Irland i EM-kvalifikationen.

Fredagens 0-2-nederlag til Polen skulle vaskes væk, men det formåede Tyskland ikke. Trods store tyske chancer kampen igennem lykkedes det Irland at udligne dybt inde i overtiden.

Opgøret startede som lyn og torden. Efter fem minutter bankede venstrebacken Erik Durm et drømmehug af fra distancen, men afslutningen prellede af på overliggeren.

Herefter stod der Tyskland på resten af første halvleg, men hjemmeholdet var rystende uskarpe foran målet.

Store hovedstødschancer til Jerome Boateng og Matthias Ginter blev ikke udnyttet, og så gik begge mandskaber til pausen uden scoringer.

Anden halvleg startede i højt tempo - fortsat med hjemmeholdet i førersædet.

Men billedet fra første halvleg gentog sig. Tyskerne blev aldrig rigtig farlige, og det var derfor ikke overraskende, at der skulle et langskud til for at åbne scoringen.

Med 20 minutter igen tog Toni Kroos chancen fra distancen, og via stolpen bragte han flot hjemmeholdet foran med 1-0.

Tyskerne pressede herefter på for endnu en scoring, men dybt inde i overtiden skete det utænkelige.

Efter en høj bold ind i feltet pressede John O'Shea sig fri af sin oppasser, og han kunne så prikke udligningen i mål - 1-1. Kort tid efter fløjtede dommeren kampen af.

Dybt ufortjent, men tyskerne må ærgre sig over de mange spildte chancer kampen igennem.

I gruppens anden kamp tog Polen imod Skotland, og her fik hjemmeholdet et 2-2-resultat med fra kampen.

Polen kom ellers planmæssigt foran, men efter to skotske scoringer af Shaun Maloney og Steven Naismith var der pres på hjemmeholdet.

Det pres stod hjemmeholdet dog for, og 10 minutter før tid udlignede Arkadiusz Milik skotternes føring, så kampen sluttede 2-2.

Med tirsdagens resultater i gruppe D ligger Irland nu overraskende nummer et i gruppen sammen med Polen, der begge har syv point. Tre point efter ligger Tyskland og Skotland på tredje- og fjerdepladsen.