Især én ting gør det svært for offentligt ansatte at sove om natten

Grublerier om natten. Tanker og negative følelser omkring jobbet betyder, at mange tusinde offentlige ansatte ligger søvnløse eller sover dårligt. Det skriver Nordjyske

En ny undersøgelse blandt sosu’er, pædagogmedhjælper og andre medlemmer af fagforbundet FOA viser således, at det står slet til med nattestøvnen for de mange ansatte. 

Halvdelen af de adspurgte svarer, at de i mere eller mindre alvorlig grad oplever urolige nætter. Halvdelen af dem svarer yderligere, at søvnforstyrrelserne skyldes deres job.

Læs også: 9 ting alle, der sover for lidt, kender til

Den manglende søvn skal tages yderst seriøs, fordi den gør os syge; vi får stress, bliver overvægtige, får diabetes, problemer med hjertet og andet, der forkorter vores levetid.

- En vigtig grund til, at vi sover dårligere nu end tidligere, er, at vi i højere grad tager arbejdet med hjem. Det behøver ikke dreje sig om mails, der skal svares på. Det kan lige så vel være spekulationer, der rumsterer i hovedet, siger Alice Jessie Clark, der er medforfatter til en ny rapport om søvn fra Vidensråd for Forebyggelse til Nordjyske

Travlhed, skifteholdsarbejde, mangel på struktur og dårligt arbejdsmiljø er ifølge undersøgelsen de hyppigste syndere, når det kommer til at ødelægge nattesøvnen.

Kan du genkende billedet? Og hvad skal der i så fald gøres ved det?

Læs også: Sov sammen: Det giver et bedre helbred

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip