Ishockey: Danmark kan få VM-hjælp fra Nordamerika

Hvis klubben siger ja, og hvis landsholdet ønsker hans hjælp, så hopper ishockeyspilleren Oliver Bjorkstrand på det første ledige fly i retning af Tjekkiet.

Så klar er udmeldingen fra den 20-årige forward, der til dagligt tørner ud for juniorholdet Portland Winterhawks, men som er ejet af NHL-klubben Columbus Blus Blue Jackets.

- Jeg skal selvfølgelig lige afslutte her, men hvis landsholdet ringer, så vil jeg ikke sige nej. Hvis de gerne vil have mig til at spille VM, så kommer jeg selvfølgelig, siger Oliver Bjorkstrand til Politikens hjemmeside.

Danmark fik afbud grundet skader og træthed fra blandt andre Mikkel Bødker, Frans Nielsen, Jannik Hansen og Nikolaj Ehlers, men Bjorkstrand melder sig fit for fight trods lidt træthed i kroppen efter nattens kamp.

Nu handler det bare om, at Danmarks Ishockey Union tager kontakt til Columbus Blue Jackets for at høre, om Oliver Bjorkstrand kan få fri til at spille VM.

- Det vil selvfølgelig være en stor oplevelse at spille A-VM, så ung som jeg er lige nu, så hvis jeg får lov til det, så vil det være en stor ære, siger den unge spiller.

- Og så vil det også være fedt at spille med min storebror Patrick (Bjorkstrand, red.) igen, så hvis de ringer til mig, så bliver jeg meget spændt på at se, hvad der skal ske.

Danmark har fået en godkendt start på VM i Tjekkiet, hvor det blev til et enkelt point mod Slovakiet i første kamp, mens det blev til et forventeligt nederlag til Finland i kamp to.

Tirsdag skal Danmark op imod Hviderusland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip