Ishockey: NHL-klubber kæmper mod fåresyge

Klubberne i verdens bedste ishockeyliga, NHL, skal tage forholdsregler i forhold til børnesygdommen fåresyge.

Det skriver Toronto-avisen The Globe and Mail efter, at yderligere to spillere har fået stillet diagnosen søndag.

En af de to spillere er superstjernen Sidney Crosby fra Pittsburgh, som efter adskillige undersøgelser først blev frikendt for fåresyge, men søndag alligevel måtte fjernes fra holdkammeraterne.

Med Sidney Crosby og New York Rangers-spilleren Derick Brassard som det 13. og 14. tilfælde af fåresyge har alle klubber fået besked om at tage situationen alvorligt og teste de spillere, der menes at have symptomer.

Klubberne rengør og desinficerer deres omklædningsrum oftere end normalt, og spillere, trænere og ledere bliver vaccineret.

- Det er en uheldig situation, men ikke en, vi kan have meget kontrol over, siger NHL-bossen Bill Daly i en besked til den canadiske avis.

- Vi har været i kontakt med klubberne for at oplyse dem om forholdsregler for at minimere udbruddet og hvordan, de bør agere. Alle tager de nødvendige forholdsregler, fortsætter Bill Daly.

Fire spillere fra den danske målmand Frederik Andersens klub Anaheim Ducks i Californien har været ramt af sygdommen. Endnu værre har det set ud hos Minnesota Wild, hvor fem spillere har fået fåresyge.

New York Rangers og New Jersey Devils har også spillere med diagnosen.

En række spillere fra St. Louis var syge i oktober, og man mener nu, at det også har været fåresyge.

Problemet er, ifølge avisen, at smittebærerne kan have sygdommen i to til fire uger før de bliver syge. Dermed kan de sende smitten videre, før de selv får symptomerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip