Ishockey: Tjekkiet havde problemer i naboopgør ved OL

Foran 4-0 lignede det en stensikker kvartfinale for Tjekkiets ishockeyherrer ved vinter-OL i russiske Sotji. Sådan endte det også, men slutcifrene lød på en dramatisk 5-3-sejr over Slovakiet.

Tjekkerne var allerede foran 3-0 efter første periode og kom også på 4-0 tidligt i anden periode, inden Slovakiet vågnede op i naboopgøret i OL-turneringen i ishockey.

Først reducerede slovakken Marian Hossa til 1-4 i slutningen af fjerde periode, men det så ikke ud til at ryste tjekkerne i første omgang.

Men Marian Hossa scorede også til 2-4 syv minutter inde i tredje periode, og så var der pludselig spænding i kampen.

Slovakken Tomas Surovy reducerede yderligere til stillingen 3-4 med en halv periode tilbage af kampen. Derefter var kampen helt åben.

Slovakiet vandt skudstatistikken i tredje og sidste periode med hele 15-8, men favoritten Tjekkiet holdt ud.

39 sekunder før slutfløjt fik slovakiske Andrej Meszaros en tominutters udvisning for slashing. Slovakiet tog alligevel målmanden ud, og fire sekunder senere satte tjekken Tomas Plekanec pucken ind i et tomt mål til slutresultatet 5-3.

Dermed er Tjekkiet klar til at spille kvartfinale mod USA onsdag. Vinderen af den kamp møder Canada eller Letland i semifinalen. Letland vandt tirsdag 3-1 over VM-sølvvinderen Schweiz.

Slovenien vandt tidligere tirsdag 4-0 over Østrig og møder Sverige i kvartfinalen. Rusland vandt med samme cifre over Norge og møder Finland i kvartfinalen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip