Ishockey: USA slår favoritten Rusland i VM-stormøde

04/05/2015

USA er stukket alene af sted i toppen af gruppe B - Danmarks gruppe - ved VM i ishockey.

Mandag eftermiddag tog USA en flot skalp ved at slå den i mange eksperters øjne største favorit til VM-titlen, Rusland, med 4-2.

USA har nu maksimum ni point for tre kampe og er ikke blot på vej til kvartfinalen, men er også godt på vej til at få en nemmere modstander i den første knald eller fald-kamp.

Rusland, der også kom til kampen med maksimum point for de første to kampe, er fortsat noteret for seks point.

USA fik den bedste start på kampen, og efter seks minutter sendte Trevor Lewis pucken i mål til føring på 1-0. Den holdt perioden ud.

Rusland pressede hårdt for udligning i begyndelsen af anden periode, og det gav endelig afkast efter knap fire minutter, da Anton Belov udlignede.

Men den russiske glæde var kort. Mindre end tre minutter senere sendte Torey Krug USA i front på ny. Ligesom ved det første mål stod Seth Jones for assisten.

Derpå tegnede der sig fortsat et kampbillede, hvor russerne dominerede i jagten på at komme tilbage i kampen.

Men russerne måtte sande, at USA var skarpest og mest effektiv foran mål på dagen. Det understregede Mark Arcobello med målet til 3-1 med otte minutter tilbage af tredje periode.

Rusland opgav ikke, og tre minutter før tid sørgede Sergei Plotnikov for ny spænding med reduceringen til 2-3.

I det afsluttende pres skiftede Rusland en ekstra markspiller ind i stedet for målmanden, og det udnyttede USA til at cementere til 4-2 i et tomt mål ved Brock Nelson få sekunder før tid.