Ishockey-veteran vil til VM: Formen er god

Ishockeyspilleren Kim Staal lyder træt, men også glad i telefonen fra Tohoku-provinsen i Japan.

Tirsdag blev han asiatisk mester, da han og holdkammeraterne vandt finalen i Asia Hockey League over Anyang Halla fra Sydkorea.

- De havde vundet grundspillet, så de havde hjemmebane i de første tre kampe. Vi troede selvfølgelig, at vi skulle hjem og fortsætte finaleserien med to kampe hos os. Men vi slog favoritterne og vandt over kun tre kampe. Det var fedt, siger Kim Staal.

Den 37-årige ishockeyveteran har spillet 15 år i Sverige, men han har også været i USA og i Tyskland iblandet en periode hjemme i Danmark i henholdsvis barndomsklubben Herlev og i Herning.

Før denne sæson tog han et noget anderledes valg og rejste til Japan for at spille en sæson og få en oplevelse. Det blev til stor personlig succes med 37 mål og i alt 70 point i 46 kampe.

Nu vil han til VM.

- Jeg er i god form. Kroppen føles, som den skal efter et slutspil. Nu skal jeg lige bruge lidt hvile, og så er jeg klar til en hård træningslejr frem mod VM, siger Kim Staal, som sammen med sin kæreste sætter kursen mod Danmark i weekenden.

Hvis landstræner Jan Karlsson tager Kim Staal med til VM, vil det være hans VM-turnering nummer 18. Han blev vraget af den daværende landstræner Per Bäckman til VM i 2012, men vendte tilbage året efter og blev dansk VM-topscorer.

Hvad der skal ske efter sommerpausen, har Kim Staal og hans kæreste til gengæld ikke besluttet.

- Vi har haft det helt fantastisk i Japan - på alle måder. Både privat og hockeymæssigt har det været supergodt. Jeg har haft et møde med klubben i forrige uge.

- De er interesserede i at beholde mig. Det er muligt, at vi bliver i Japan, men nu ser vi efter VM, fortsætter Kim Staal.

Danmarks foreløbige VM-trup spiller testkampe i Frankrig den 3. og 4. april. Staal slutter sig til træningslejren, når de kampe er overstået.

VM bliver spillet i Tjekkiet fra 1. til 17. maj.

/ritzau/

 

Dagens Gossip