Ishockey-VM: Danske U20-herrer tager point fra stormagt

26/12/2014

Det danske U20-landshold i ishockey var fredag meget tæt på en sensationel sejr ved VM i Canada.

I den første kamp i gruppe B tabte det danske hold 2-3 til stormagten Rusland efter straffeslag.

Danmark førte ellers 2-0 efter første periode, hvor Oliver Bjorkstrand og Nikolaj Ehlers sendte danskerne på sejrskurs.

Rusland fik reduceret kort før udløbet af anden periode ved Nikolai Goldobin, men håbet om dansk sejr levede endnu.

Syv minutter inde i tredje periode fik russernes Maxim Mamin udlignet til 2-2, og det var også resultatet efter den forlængede spilletid.

Herefter måtte de to hold ud i straffeslag, som Rusland vandt 2-0.

De danske målscorere, Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand, brændte for Danmark, mens Rusland scorede to gange på George Sørensen i det danske mål.

Uanset nederlaget er kampen en stor succes for det danske hold, der får et point, mens russerne får to point.

Danmark møder lørdag Sverige. De øvrige modstandere i gruppen er Tjekkiet og Schweiz.

Det er tre år siden, at Danmark senest var med ved U20-VM.

Ved den lejlighed blev det til fire nederlag i gruppespillet og en målscore på 6-38.