Ishockeykvinder kom i gang med overtidssejr ved VM

07/04/2014

Med et erklæret mål om bare at overleve ved B-VM i Tjekkiet fik det danske kvindelandshold i ishockey en godkendt start på turneringen søndag aften.

Holdet besejrede Østrig 5-4 i overtiden efter at have været bagud tre gange undervejs i kampen.

19-årige Josefine Persson fra Hvidovre blev kampens helt store spiller med fire mål i alt, heraf også det afgørende, som blev sat ind fire minutter inde i den forlænge spilletid.

Østrigerne opbyggede en 2-0-føring med mål i de to første perioder, og så kom der ellers gang i sagerne i tredje periode.

Først sørgede Josefine Persson for udligning med to mål inden for de otte første minutter af tredje periode.

Siden bragte østrigerne sig foran yderligere to gange, men Malene Frandsen og Persson fik udlignet kort efter i begge tilfælde.

Det sidste mål faldt 30 sekunder før tid, efter at danskerne havde taget målmand Amalie Joa ud til fordel for en ekstra markspiller.

Danmark møder mandag eftermiddag Norge, der besejrede Slovakiet 6-3 i sin første kamp.