Ishockeykvindernes VM-målsætning: Vi skal overleve

Det danske kvindelandshold i ishockey er samlet i Prerov i Tjekkiet, hvor der fra søndag spilles VM i division 1A, det næstbedste lag.

Landstræner Denis Larsen håber på, at holdet kan stille sig øverst på skamlen, men så godt tør han endnu ikke tro på, at holdet klarer sig.

- Vi har et mål om, at vi skal blive i den division, som vi er i nu. Den primære målsætning er egentlig ikke medaljer, men at vi overlever i divisionen.

- Vores sekundære mål er selvfølgelig at vinde turneringen, men med den forberedelse, som vi har haft, så skal vi først blive i den division, vi er i nu, før vi kigger fremad.

Denis Larsens beskedne målsætning skyldes, at holdet på det seneste har haft meget få samlinger, og seneste kampoptakt ligger tilbage i januar. Her tabte danskerne til Norge i to kampe med henholdsvis 4-6 og 1-2.

Ved sidste VM var kvinderne bedre sammentømret på grund af de ni kampe, som de fik ved tre OL-kvalifikationsturneringer om en plads til vinterlegene i Sotji.

Landsholdet var dengang tæt på at levere den helt store sensation med en billet til OL, men dengang ødelagde Japan drømmen for danskerne i det sidste opgør.

Netop Japan venter i tre playoff-kampe om en billet til VM i den bedste række næste år, hvis de danske kvinder formår at vinde turneringen i Prerov.

Kun førstepladsen får en chance for at kvalificere sig til den bedste række, mens det dårligste hold rykker ned.

Søndag spiller det danske kvindelandshold sin første kamp mod Østrig, og herefter venter Norge, Slovakiet og Frankrig, inden værterne fra Tjekkiet venter i den sidste kamp den 12. april.

Denis Larsen mener, at spillermaterialet er bedre end det, som Danmark har stillet med tidligere, og det sidste opgør kan meget vel blive en kamp om førstepladsen, hvis kvinderne på trods af den dårlige optakt formår at ramme deres topniveau.

Landstræneren nævner også tjekkerne som den største udfordring. Tjekkiet har spillet sig hele vejen op gennem divisionerne til den bedste række, som de rykkede ned fra ved sidste VM. Derfor ligger holdet ni i samme lag som Danmark.

- Vi mødte tjekkerne for tre år siden, og hvis de spiller, som da vi mødte dem sidst, er de klart den største mundfuld, siger Denis Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip