Ishockeylandshold varmer op med afbud

Når Danmarks ishockeylandshold møder Norge, Frankrig og Ungarn i træningsturneringen Meca Challenge i Norge fra 5. til 7. november, mangler landstræner Jan Karlsson flere af de bedste danske spillere.

Foruden NHL-spillerne og de øvrige i Nordamerika, har også udvalgte spillere fra de bedste ligaer i Europa fået fripas.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danmarks Ishockey Union tirsdag. Her offentliggøres landstrænerens trup på 23 spillere til turneringen.

Backen Jesper B. Jensen fra den finske hovedstadsklub Jokerit er med i testkampene, men hans holdkammerater Peter Regin og Philip Larsen er fraværende.

De to sidstnævnte har ellers masser af erfaring fra NHL, og de har høstet godt med succes i den russiske liga, KHL, hvor Jokerit spiller til dagligt.

Den liga har udviklet sig til at være verdens formentlig næstbedste ishockeyliga, hvor lønningerne næsten matcher NHL's.

Til gengæld er Patrick Bjorkstrand igen med i landsholdstruppen. Han tjener sine penge i den kroatiske klub Medvescak Zagreb, som også spiller i KHL.

Adskillige danske ishockeyspillere har nu deres daglige gang i den bedste svenske ishockeyrække, og flere af dem er med i truppen.

Det gælder således Oliver Lauridsen (Frölunda), Emil Kristensen og Jesper Jensen (Rögle) og Frederik Storm (Malmö Redhawks).

Derimod har målmand Patrick Galbraith (Karlskrona) fået pause fra landsholdet sammen med forwarden Nichlas Hardt (Linköping).

De to unge forwards Henrik Nielsen (Sønderjyske) og Mathias Mølgaard (Herning) har udsigt til landsholdsdebut.

De kan læne sig op af landsholdskaptajn Morten Green, som nu er tilbage i barndomsklubben Rungsted. Han har spillet 278 landskampe.

Danmarks tre modstandere i Norge er også med ved VM i Rusland til maj.

/ritzau/

 

Dagens Gossip