Ishockeylandsholdet får endnu en NHL-spiller med ved VM

11/04/2016 20:29

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Endnu en NHL-spiller har meldt sig klar til at forstærke det danske ishockeylandshold ved VM i Moskva til maj.

Mandag har Jannik Hansen fra Vancouver Canucks sagt ja til at forlænge sæsonen med nogle uger for at tage med landsholdet til den russiske hovedstad.

‐ For mig er der ikke så meget at diskutere. Hvis jeg er frisk og har mulighed for det, så stiller jeg med stor glæde op for mit fædreland.

- Det bliver godt at spille med landsholdet igen, og det er i øvrigt den perfekte optakt til OL-kvalifikationen i Minsk senere på året, siger Jannik Hansen i en pressemeddelelse fra Danmarks Ishockey Union (DIU).

Landstræner Jan Karlsson er glad for tilsagnet fra rutinerede Jannik Hansen, som han kender fra VM i 2014.

‐ Det er fantastisk endnu en gang at kunne byde Jannik velkommen på landsholdet. Vi får en rutineret NHL-spiller, der har haft en fremragende sæson, og jeg glæder mig til endnu en gang at arbejde sammen med ham, siger Jan Karlsson.

Jannik Hansen lavede 22 mål og 16 assister i 67 kampe for Vancouver Canucks i denne sæson.

VM i Moskva bliver hans sjette med det danske landshold. Han støder til VM-truppen 26. april, når holdet tager til Slovakiet og spiller to testkampe.

Tidligere har DIU bekræftet, at Winnipeg-talentet Nikolaj Ehlers stiller op ved VM, og alt tyder på, at også Lars Eller fra Montreal Canadiens er med i flyet til Rusland, hvor Danmark åbner VM 7. maj.

Til Jyllands-Posten siger Eller selv, at han gerne vil være med, ligesom han har fået lov af sin klub. Udtagelsen er dog endnu ikke bekræftet af ishockeyunionen.

/ritzau/